Kek: Teška i slatka pobjeda; Zekić: Pobijedili smo "na mišiće"

Nogometaši Rijeke pobijedili su Inter 1:0 u 13. kolu Prve HNL i imaju šest bodova prednosti nad drugim Dinamom.

Izuzetno važna pobjeda i strašno mi je draga. Možda i draža od nekih velikih pobjeda ove sezone. Ovo su jako važne utakmice
, rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Vodeća momčad Prve HNL dominirala je protiv gostiju iz Zaprešića, stvorila pregršt prigoda, no odlučujući je pogodak postigla tek u 67. minuti. Protivnik je bio izuzetno organiziran. No bili smo dovoljno koncentrirani i pametni i na kraju dočekali svoj trenutak. U ovakvim utakmicama, a znali smo to i prije početka, moraš iskoristiti prvu ili drugu prigodu. Nama je večeras lopta sporije išla u sredini terena. Teška i slatka pobjeda, dodao je Kek.

Trener gostiju Samir Toplak, porazu unatoč, i nije bio pretjerano nezadovoljan. Radije bih igrao pet puta protiv Dinama, nego jednom protiv Rijeke. Dinamo vam dopusti igrati, to je momčad puna individualne kvalitete, ali nisu toliko agresivni i zaborave na obranu. Rijeka ti ne da puno prostora, mi ne možemo protiv Rijeke 20-tak minuta parirati, a protiv Dinama se to može, rekao je Toplak.

Zadovoljan je danas bio i trener Osijeka Zoran Zekić čiji su igrači također upisali minimalnu pobjedu nad Lokomotivom. Utakmicu je odlučio pogodak Antonija Peroševića u 57. minuti.

Teren je bio težak, protivnik kvalitetan, ali mislim da smo odigrali dobro i pametno, doduše bez neke posebne ljepote. Bio je veliki ulog jer nam se pružila prilika da se značajnije odvojimo od Lokomotive i mirnije nastavimo Prvenstvo. Može se reći da smo danas pobijedili "na mišiće", rekao je Zekić.

Kapitulirali smo u trenucima kada smo kontrolirali igru. Osijek je danas imao i nešto više sreće, a ja svojim igračima nemam što zamjeriti kada je riječ o angažmanu i pristupu. Željeli smo osvojiti sva tri boda, međutim, ovaj puta nam je nedostajalo malo više drskosti i sportskog bezobrazluka, rekao je trener Lokomotive Tomislav Ivković.