Mladi Šveđani u finalu "isprašili" Pavića i Venusa

Hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov partner Novozelanđanin Michael Venus poraženi su u finalu turnira parova u Stockholmu.

Za samo 52 minute igre četvrte nositelje su neočekivano lako nadvisila mlada braća Elias Ymer i Mikael Ymer, koji su upisali uvjerljivu pobjedu 6:1, 6:1.

Već u drugom gemu 18-godišnjak i 20-godišnjak oduzeli su hrvatsko-novozelandskom paru početni udarac nakon što su poveli 15:40, a ponovili su break u petom gemu. U drugoj dionici bili su još brži, odmah u prvom gemu poveli su 15:40 i oduzeli servis Paviću i Venusu, a kad su ovi propustili iskoristiti break-loptu u četvrtom gemu Šveđani su u petom drugim breakom potvrdili pobjedu.

Paviću i Venusu ovo je bio 11. zajednički finale, a deveti u ovoj sezoni u kojoj su osvojili četiri naslova (Auckland, Montpellier, Marseille i 's-Hertogenbosch). Osim u Stockholmu, Pavić i Venus su ove sezone na korak do trofeja ostali u Nici, Gstaadu i Metzu.

Šveđani su u turnir ušli s pozivnicom, po prvi put u karijeri zaigrali u finalu te pred svojim navijačima stigli do premijernog ATP naslova.