Argentinsko-hrvatski dvoboj pripao Del Potru: Karlović bez polufinala

Argentinac Juan Martin del Potro svladao je Ivu Karlovića 6:3, 6:4 u četvrtfinalnom meču ATP turnira u švedskom Stockholmu.

Bila je to svojevrsna uvertira njihovu mogućem dvoboju u finalnom okršaju Davis Cup reprezentacija Hrvatske i Argentine.

Karlović je peti put zaigrao protiv 28-godišnjeg Argentinca i izgubio četvrti put zaredom. Hrvatski veteran bio je bolji samo 2007. na turniru u Nottinghamu kada se prvi put susreo s tada 18-godišnjim Del Potrom. Te iste godine Karlović je osvojio naslov u Stockholmu, kao treći hrvatski tenisač kojem je to uspjelo, nakon Gorana Ivaniševića (1992.) i Nikole Pilića (1969.).

Dvoboj u Stockholmu odlučio je po jedan 'break' u svakom setu. Do prvog je Argentinac stigao u drugom gemu, nizom od četiri poena nakon što je Karlović imao 30-0. Karlović nije dobio priliku vratiti izgubljeno, ali je 'breakom' zaprijetio u drugom gemu drugog seta.

Naime, Del Potro je četiri puta bio suočen s 'break-loptama', ali je sva četiri poena uspio osvojiti i spriječiti Karlovića da dođe do prednosti. Novi, odlučujući 'break' Argentinac je napravio u sedmom gemu, u kojem je naš tenisač ostao bez ijednog poena. Del Potro je put u polufinale 'zacementirao' s dva asa, nakon 71 minute igre.

Argentinac se odlično nosio s Karlovićevim servisima, što najbolje pokazuje podatak da je hrvatski tenisač osvojio za njega skromnih 67% poena kad je pogodio prvi servis, a kod njega je taj postotak prosječno veći od 80. Takvu je iskorištenost prvog servisa imao Del Potro koji je jedini krizni trenutak na početnom udarcu imao početkom drugog seta.

Del Potro će u polufinalu za suparnika imati još jednog bivšeg pobjednika, Bugarina Grigora Dimitrova koji je u Stockholmu slavio 2013., a ove godine do polufinala stigao pobijedivši Južnoafrikanca Kevina Andersona 7:6 (3), 5:7, 6:2.