[VIDEO] Šuker o disciplinskom postupku: Na državi je da radi svoj posao

Nakon utakmice 3. kola Lige prvaka, između Dinama i Seville, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i bivši igrač Seville Davor Šuker izjavio je kako Modri mogu žaliti za propuštenim prilikama.

Još jedan poraz Dinama: Sevilla slavila na Maksimiru


Prošlo je 25 godina od kada sam bio igrač Seville i nije bio nitko sretniji od mene kada je Dinamo na ždrijebu izvukao Sevillu. Mislim da je to dobro za nogomet, za povijest nogometa jer Dinamo nikada nije igrao protiv Seville. U ovoj utakmici ipak je favorit pobijedio,
izjavio je Šuker u razgovoru za HRT nakon poraza Modrih.

Na pitanje je li očekivao ovakvu razliku između Dinama i Seville, Šuker je odgovorio: Mislim da je trener odradio svoj posao, izmijenio je dosta igrača i napravio je drugačiju shemu. Da se Dinamo otvorio, onda sigurno ne bi bilo dobro. Vratar je bio odličan, obranio je par golova i na kraju ostaje samo žal za šansama koje su imali Fernandes, Soudani i Schildenfeld. Za bolji rezultat treba još više patiti i još više znoja proliti. Ovo je ipak Liga prvaka.

Predsjednik HNS-a osvrnuo se i na pokretanje disciplinskog postupka Fife zbog nepriličnog ponašanja hrvatskih navijača na utakmici Kosova i Hrvatske u Skadru.

Fifino priopćenje smo dobili prije 5-6 dana. Naravno da sve to osuđujemo. Moramo se zabrinuti i zapitati zašto ti mladi ljudi to čine. Na nama je da igramo nogomet, a na državi je da odradi svoj posao, rekao je Šuker.

Nadam se da nećemo biti kažnjeni i da nećemo i protiv Ukrajine igrati na praznom stadionu jer je to katastrofa za nogomet. Za mene je poraz da igramo pred praznim gledalištem, zaključio je čelni čovjek HNS-a.