ATP Stockholm: Karlović u četvrtfinalu

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Stockholmu, 37-godišnji Zagrepčanin je u 2. kolu svladao 19 godina mlađeg Šveđanina Mikaela Ymera sa 4:6, 6:4, 6:4 nakon sat i 47 minuta igre.

Karlović, koji je u Stockholmu postavljen za trećeg nositelja, u svom je prvom nastupu u Stockholmu uspio preokretom doći do pobjede protiv 549. igrača svijeta koji je za nastup u glavnom turniru dobio pozivnicu organizatora.

Naš veteran je u prvom setu imao jednu break-loptu i to kod rezultata 1:1, ali nije ju iskoristio, da bi u 10. igri izgubio servis, a samim time i set. Srećom, to je bio i jedini break kojega je mladi Ymer ostvario.

U drugom setu niti jedan igrač nije uspio osigurati niti jednu break-loptu do rezultata 4:4 kada je Karlović napokon uspio oduzeti servis Ymeru, da bi potom sigurno odservirao za poravnanje u dvoboju.

Treći je set bio najzanimljiviji iako je ponovno odlučio jedan break. Karlović je propustio jednu break-loptu u prvoj igri, još dvije u trećoj, ali je u petoj uspio oduzeti servis Ymeru za vodstvo 3:2. U prethodnom gemu Karlović je uspio spasiti dvije break-lopte i to u igri u kojoj je napravio čak četiri dvostruke servis pogreške. Posljednju priliku za preokret Ymer je propustio u osmoj igri kada je imao još jednu priliku za oduzimanje servisa Karloviću.

Karlović će u četvrtifinalu igrati protiv Španjolca Nicolasa Almagra ili pobjednika susreta između Amerikanca Johna Isnera i Argentinca Juana Martina Del Potra.

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Brazilac Marcelo Melo uspješno su otvorili nastup na ATP turniru u Stockholmu gdje su postavljeni za četvrte nositelje. U prvom kolu svladali su britanski par, Kena i Neala Skupskija 7:6 (5), 6:4. 

Uspješan nastup u parovima imali su i Nikola Mektić i Antonio Šančić na ATP turniru u Moskvi. Hrvatski par u prvom kolu slavio je 7:5, 6:4 protiv Nijemca Andrea Begemana i legendarnog indijskog igrača u parovima Leandera Paesa.