Sukob navijača Veleža i Zrinjskog u Mostaru

Više desetaka navijača mostarskih Zrinjskog i Veleža sukobili su se u srijedu ujutro u Mostaru, a policija je privela nekoliko izgrednika uoči današnjeg nogometnog susreta osmine završnice Kupa BiH-a, u kojemu se u gradskom derbiju trebaju susresti ova dva kluba.

Prema navodima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije oko 9.00 sati došlo je do otvorenog obračuna te bacanja boca, kamenja i pirotehničkih naprava.

Najprije su se navijači Veleža  iz većinskog bošnjačkog dijela grada prošetali kroz zapadni, većinski hrvatski dio Mostara te su izvikivali pogrdne poruke prema Hrvatskom športskom klubu Zrinjskom i njegovim navijačima.

Nakon petnaestominutne šetnje Veležove navijače je nedaleko središta grada, na križanju ulica Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira, sačekalo više desetaka navijača Zrinjskog te je započelo međusobno bacanje boca, kamenja i pirotehničkih sredstava.

Ubrzo je reagirala policija i rastjerala izgrednike, a ozlijeđenih nije bilo.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić rekao je kako je policija privela više huligana.

Iz gradske uprave Mostara u srijedu je priopćeno kako će susret Zrinjskog i Veleža, koji je i ranijih godina uvijek izazivao napetosti između Bošnjaka i Hrvata, biti zabranjen ako dođe do većih izgreda.

Ukoliko dođe do većih navijačkih izgreda, uništavanja materijalne imovine građana i gradske imovine, kao i narušavanja sigurnosti građana, Grad Mostar ubuduće neće dopustiti održavanje utakmica Veleža i Zrinjskog u Mostaru, rekli su iz ureda gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.