Nacionalu domaćinstvo turnira Elitne runde Futsal Cupa

Zagrebački Nacional izabran je u utorak za jednog od četiri domaćina turnira Elitne runde Futsal Cupa, na kojima će se 16 najboljih europskih momčadi boriti za četiri mjesta koja vode na finalni turnir koji je na rasporedu u travnju sljedeće godine.

Utakmice zagrebačkog turnira bit će igrane u Maloj dvorani Doma sportova. Turniri Elitne runde bit će odigrani u razdoblju od 22. do 27. studenoga. Nacional će suparnike doznati u petak, 21. listopada (13.30 sati), kada će u Nyonu biti održan ždrijeb.

Osim preostala tri domaćina turnira Nacional za suparnika neće moći dobiti ni srpski Ekonomac iz Kragujevca, s kojim se sastao u prethodnom krugu natjecanja i zajedno plasirao u Elitnu rundu.

U prethodnom krugu su nastup u Elitnoj rundi izborili su još: ETO Gyoer (Mađarska), Brezje Maribor (Slovenija), Araz Naxčivan (Azerbajdžan), Feniks (Kosovo), Nikars Riga (Latvija), Hamburg Panthers (Njemačka), Sporting (Portugal), Real Rieti (Italija), EP Churdim (Češka), City'US Targu Mures (Rumunjska). Izravan plasman u Elitnu rundu imaju Jugra Yugorsk (Rusija), Dinamo Moskva (Rusija), Kairat Almaty (Kazahstan), Inter FS (Španjolska).

Po jedan od četiri kluba koji su se izravno plasirali u Elitnu rundu bit će raspoređeni u različite skupine, dok će ostale momčadi biti raspoređene tako da će u dvije skupine biti jedan prvoplasirani i dvije drugoplasirane momčadi iz prethodnog kruga, a u preostale dvije dva prvoplasirana i jedan drugoplasirani klub.

Samo pobjednici turnira Elitne runde izborit će mjesto na finalnom turniru koji će biti odigran od 27. do 30. travnja 2017.