Primorje s Egerom za plasman u Ligu prvaka

Vaterpolisti riječkog Primorja Erste banke igrat će protiv mađarskog ZF-Egera u završnom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka, odlučeno je ždrijebom u Nyonu u sjedištu Europske federacije vodenih sportova (LEN).

Igra se na dvije utakmice. Prvi dvoboj na rasporedu je u Rijeci 26. listopada, a uzvrat je 9. studenoga u Mađarskoj. 

Primorje je u drugom krugu kvalifikacija osvojilo prvo mjesto na turniru u Rijeci ispred rumunjske Digi Oradee, španjolskog Sabadella i rumunjske Steaue.

U ostalim susretima zadnje runde kvalifikacija za Ligu prvaka sastaju se njemački Waspo Hannover i rumunska Digi Oradea, talijanska Brescia i crnogorski Jadran iz Herceg Novog te mađarski OSC iz Budimpešte i talijanska Verona.

Bolji iz dva susreta izborit će nastup u skupinama Lige prvaka u kojima ih čekaju Olympiakos, Szolnoki, Spandau i Nice u skupini A, te dubrovački Jug Croatia osiguranje, Pro Recco, Barceloneta i Partizan.

U ždrijebu Eurokupa zagrebačka Mladost i splitski POŠK

U sjedištu LEN-a ždrijebane su i skupine drugog kruga kvalifikacija Eurokupa. U skupini E u Zagrebu igrat će domaćin Mladost, zajedno sa splitskim POŠK-om, talijanskim Posillipom i mađarskim BVSC Zuglom iz Budimpešte. Domaćin skupine F je Napulj gdje će Napoli ugostiti FTC Budimpeštu, francuski Pays d'Aix Natation i španjolsku Terrassu

Utakmice će se igrati od 28. do 30. listopada.