Veselin Vujović više nije trener PPD-a Zagreb

Veselin Vujović više nije trener rukometnog kluba PPD Zagreb, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare direktor kluba Ante Ančić.

RK Zagreb i Veselin Vujović sporazumno raskidaju suradnju. Zajedno smo se složili da je to najbolji potez, izjavio je na konferenciji za novinare direktor kluba Anto Ančić.

Nakon niza loših rezultata i četiri poraza u četiri utakmice Lige prvaka, PPD Zagreb je na začelju grupe B bez bodova, a u idućem kolu u subotu u Areni dočekuje Vardar.

Reći ću ovako: koliko para, toliko muzike. Mi, nažalost nismo imali takav budžet kakav zaslužuje trener poput Vujovića. Zato smo mu i dopustili da vodi reprezentaciju Slovenije i jedno je to vrijeme funkcioniralo, no sada se vidi koliko je loše bilo to što je momčad bila bez njega tri mjeseca kada je otišao na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, dodao je Ančić.

Svjesni smo da, ako s Vujovićem i izađemo iz krize, on opet odlazi voditi Sloveniju i opet bismo se našli u istoj situaciji. Potreban nam je trener koji nam može biti na raspolaganju 24 sata na dan, zaključio je Ančić.

Sportski direktor kluba Božidar Jović smatra da Vujović nije jedini krivac.

Trener nije jedini krivac, mislim da dio krivice snose i igrači koji nisu na razini od prošle sezone, a novim igračima treba vremena da se uklope. Iduća dva tjedna momčad će voditi pomoćni trener Andrija Nikolić i njegov stručni stožer. Kandidata nemamo jer je i nas iznenadilo sve ovo, rekao je Jović, koji će pomagati Nikoliću.

Do kraja reprezentativnog tjedna vjerojatno ćemo imati trenera koji će preuzeti momčad. No, moram priznati i da nismo imali sreće s ozljedama igrača. Razgovarat ćemo s ljudima, imamo dva, tri imena. No, sigurno je da će nam novi trener biti na raspolaganju 24 sata, neće imati dva posla, istaknuo je Ančić, dodavši kako u igračkom kadru neće biti promjena.

Nemamo ni mogućnosti da nešto mijenjamo jer je sezona u jeku. Imamo to što imamo. U međuvremenu smo uzeli Igora Vujića koji može igrati od 6. kola, dakle nakon Vardara, dodao je Ančić.

Vujović je PPD Zagreb vodio dvije i pol godine i u prošle dvije sezone Zagreb je igrao polufinale SEHA lige te je u obje sezone prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Zagrebaši već u utorak igraju utakmicu regionalne SEHA ligi protiv slovačkog Tatrana iz Prešova, a novi ispit u Ligi prvaka očekuje ih u subotu 22. listopada kada u Arenu stiže moćni Vardar, koji zajedno s europskim prvakom Kielceom drži vrh ljestvice sa sve četiri pobjede ove sezone.