Dinamovi klinci bolji od Milana i Tottenhama

U Istru je stigla budućnost europskoga klupskog nogometa. Na terenima u Novigradu, Umagu i Rovinju igra se jak turnir u konkurenciji do 16 godina, na kojem sudjeluju Manchester City, Tottenham, Roma, Milan, Red Bull Salzburg, a hrvatske boje brani Dinamo.

Mladi nogometaši Dinama pravi su ambasadori hrvatskog nogometa. Ostvarili su dvije pobjede nad renomiranim protivnicima i plasirali se u finale. Bili su uspješni protiv Milana 1:0, te Tottenhama 4:2.

Istarski Novigrad prvi je put domaćin ovakva turnira koji bi trebao postati tradicionalan te ovom gradiću osigurati mjesto na nogometnoj karti Europe.

Mladi nogometaši, od kojih će zasigurno neki postati zvijezde u svojim zemljama, ali i njihovi treneri - oduševljeni su turnirom i boravkom u Istri.

Sigurno je to veliko iskustvo za ove igrače jer na međunarodnom turniru sudjeluju Manchester, Totenham, Dinamo, Milan i mi, klubovi koji imaju najbolje mlade igrače u Europi. Prigoda je to da svi predstavimo svoj rad i mogućnosti, izjavio je Allessandro Rubinacci, trener mladih nogometaša Rome.