[VIDEO] Vujović uoči Bresta: Krajnje je vrijeme za prve bodove

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb traže prvu ovogodišnju pobjedu u sklopu natjecanja EHF Lige prvaka. Nakon tri uvodna poraza od Celja Pivovarne Laško, MOL – Pick Szegeda i IFK Kristianstada u goste im dolazi bjeloruski Meškov Brest.  

Utakmicu su na konferenciji za medije najavili trener PPD Zagreba Veselin Vujović i vratar Ivan Stevanović.

Zagrebov stručnjak ističe kako su u klubu svjesni koliko im jak protivnik dolazi u goste. Meškov je fizički iznimno moćna ekipa te su najgabaritnija momčad Lige prvaka s divom Dainisom Kristopansom kao najvećim igračem uopće. On će nam konkretno predstavljati veliku poteškoću jer da nesreća bude veća čovjek osim što je ogroman još i zna igrati rukomet, naglasio je Vujović.

Mi se nastojmo vratiti na pravi kolosijek. Prepuni smo motiva da odigramo dobro i ja se iskreno nadam da će nas doći podržati veći broj gledatelja nego li je to bio slučaj protiv Pick Szegeda. Bez obzira na neosporni kvalitet Meškova, bez obzira na to što su pojačani ove godine i što nam dolaze u trenutku dobre forme, mislim da bi bilo krajnje vrijeme da i mi uknjižimo prve ovosezonske bodove,
zaključio je Vujović.

Zagrebov vratar Ivan Stevanović je istaknuo da se Brest pojačao na pravim mjestim i da se sada mogu zvati pravom europskom ekipom. U nastavku objašnjava: Mi smo i lani imali velikih problema s njima premda smo uspijevali izlaziti s pobjedama, ali sada nas sigurno očekuje najveći izazov. Većinu te ekipe dobro poznajemo, a svakako će trebati pripaziti na pojačanja kao što je odličan šuter Jamali, sjajno desno krilo Prodanović i Rade Mijatović koji je jedan ozbiljan golman.

Naglašava da su kvalitetniji nego lani, ali i da se potpuno slaže s trenerom Vujovićem motiv je jako velik i da moraju dati sve od sebe da upišu dva boda da se vrate na pravi put.

Dvoboj hrvatskog rukometnog prvaka i bjeloruskog Meškov Bresta možete pratiti na Drugom programu HRT-a u subotu 15. listopada od 19.55.