Kyrgios kažnjen sa 16.500 dolara zbog kršenja pravila u Šangaju

Australac Nick Kyrgios, koji je prošlog tjedna osvojio naslov na ATP turniru u Tokiju, ponovno je došao u središte interesa zbog lošeg ponašanja tijekom dvoboja 2. kola na turniru u Šangaju. To će ga "olakšati" za 16.500 dolara.

Naime, ATP je tim iznosom odlučio kazniti 21-godišnjeg australskog tenisača, zbog toga što je tijekom uvjerljivog, 48-minutnog poraza 6:3, 6:1 od Nijemca Mische Zvereva namjerno puštao mnoge poene.

Kyrgios je odmah kažnjen maksimalnom novčanom kaznom od 10.000 dolara za to što se nije trudio, još 5000 dolara će platiti zbog verbalnog obračuna s gledateljem, a 1500 dolara će ga koštati nesportsko ponašanje, izjavio je glasnogovornik ATP-a.

Bilo mi je teško. Igrao sam dosta mečeva zaredom. Bio sam fizički i psihički umoran. Odlučio sam ići lakšim putem pa se nisam ni pojavio, metaforički je objasnio i pokušao opravdati svoje ponašanje Kyrgios.

To je još jedan u nizu ekscesa koje je daroviti, ali i hiroviti Australac izazvao na terenu ili izvan njega, zbog čega je već bio više puta novčano kažnjavan i nalazio se pod uvjetnom suspenzijom.