Tyson Fury predao titule svjetskog prvaka po verzijama WBO i WBA

Britanski boksač Tyson Fury predao je titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji prema WBO i WBA verzijama zbog problema s depresijom i uzimanja kokaina.

Fury je odustao od zadnje uzvratne borbe protiv Ukrajinca Vladimira Klička, koja je bila predviđena za 29. listopada, zbog "mentalnih problema". Nakon toga je u razgovoru za časopis Rolling Stone priznao da je uzimao kokain kako bi se borio s depresijom.
 
Sada se suočavam s drugim velikim izazovom u svom životu koji ću, kao i s Kličkom, dobiti, rekao je Fury, a prenosi BBC.

Osvojio sam te titule u ringu i smatram da trebaju biti izgubljene u ringu, ali ja sam u ovom trenutku nesposoban da se branim i morao sam donijeti tešku i emotivnu odluku da predam svoje titule, dodao je 28-godišnji Fury.

Nije se borio od studenog kada je u Dusseldorfu pobijedio ukrajinskog boksača i osvojio naslov svjetskog prvaka po verzijama WBO, WBA i IBF. Nakon toga je dva puta odustajao od uzvrata zbog čega mu je oduzeta titula prvaka po IBF verziji.

Britanski odbor za kontrolu boksa se sastao u srijedu kako bi razmotrio situaciju s Furyjem i mogao bi mu oduzeti boksačku licenciju.

Neslužbeno se doznaje da će se za titule po verzijama IBF i WBA boriti Kličko i Britanac Anthony Joshua.

Također, nagađa se da bi se za naslov po WBO verziji mogli boriti Novozelanđanin Joseph Parker i Meksikanac Andy Ruiz Jr.