Kazneno prijavljen napadač na Marića, nove prijetnje

Splitska policija u srijedu je podnijela kaznenu prijavu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju protiv 22-godišnjaka koji je jučer uhićen u restoranu "Epetion" u Stobreču, nakon što je skupina mladića napala nogometnog suca Bruna Marića.

Pavasović Visković o napadu na Marića: U javnom prostoru nema mjesta nasilju

Kako su izvijestili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinskoj, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim mladićem kojeg sumnjiče da je u utorak oko 15.30 sati u ugostiteljskom objektu u Mornarskoj ulici u Stobreču zajedno s još nekoliko, za sada nepoznatih osoba, tjelesno ozlijedio 44-godišnjaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 22-godišnjak dovest će se policijskom pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozlijede u pokušaju,  nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava
, kratko je kazala glasnogovornica splitsko-dalmatinske policije Antonela Lolić.

Nakon napada pojavile su se nove prijetnje na društvenim mrežama, među ostalim prijeti se još jednom sucu, Ivanu Bebeku.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi pronašla i identificirala i ostale napadače na nogometnog suca Marića.

Bruno Marić (44) je napadnut dok je u restoranu bio sa svojim odvjetnikom Vladimirom Gredeljem. Prišla im je skupina mladića koji su lice prekrili obojanim maramama, te su šipkama i drvenim palicama napali Marića. Prilikom napada, kazao je Gredelj, vikali su Mariću da će ga ubiti. Napadnutom nogometnom sucu u pomoć su priskočili osoblje restorana i gosti. Napad je trajao nekoliko minuta, a prilikom bijega skupine mladića gosti su uhvatili  22-godišnjaka kojeg su potom predali policiji.

Zagrebački odvjetnik Vladimir Gredelj danas je izjavio da je zgrožen kvalifikacijom kaznenog djela jer, kako kaže, on bio svjedok događaja koji je bio klasičan pokušaj ubojstva. Ocijenio je da Državno odvjetništvo formalistički i birokratski pristupa kvalificiranju kaznenih djela.