Pavasović Visković o napadu na Marića: U javnom prostoru nema mjesta nasilju

Napad na kontroverznog nogometnog suca Brunu Marića u Stobreču izazvao je Marićevog odvjetnika Vladimira Gredelja, koji je bio s Marićem u restoranu, da optuži bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Hajduka Ljubomira Pavasovića Viskovića zbog govora mržnje.

Prvi put u životu kroz Split sam se vozio u pratnji policije, morao sam prihvatiti tu pratnju zbog svoje sigurnosti, pa gdje mi to živimo? Nevjerojatna je mržnja koju sam vidio u očima tih maskiranih huligana, a to nije nastalo samo od sebe, tu je mržnju 'nabildala' bivša uprava Hajduka na čelu s Marinom Brbićem i Ljubom Pavasovićem Viskovićem! Sjetite se što kako je Pavasović gadno izvrijeđao Marića nakon utakmice Hajduk – Dinamo, a i zaprijetio mu je da 'neće živ napustiti Split'! Pretpostavljam da su se ovi huligani sjetili tih Pavasovićevih riječi i odlučili su izvršiti tu prijetnju, optužio je Gredelj bivše čelnike Hajduka.

Odvjetnik Pavasović Visković gostovao je u emisiji Otvoreno i odgovorio Gredelju.

Gospodin Gredelj je citirao moju izmišljenu rečenicu, nikad to nisam izgovorio. Ja sam se, iziritiran jednim osebujnim performansom gospodina Marića na Poljudu, kada je iznimno teško oštetio klub kojem sam tada bio na čelu, spustio na teren i doista mu se obratio neprimjerenim rječnikom. Međutim to je sve bilo pred kamerama i sve je snimljeno, nikakve prijetnje nije bilo, a nakon toga sam se ispričao. Iznimno mi je žao što se ovo dogodilo gospodinu Mariću, rekao je Pavasović Visković.

Moram reći da gospodin Gredelj ima vrlo osebujan smisao za korištenje javnog prostora i nije mu dobro davati ovoliki prostor, jer se iznimno neodgovorno razbacuje optužbama i dodaje ulje na vatru. Već godinu dana se mučim s Gredeljem i Marićem, poveli su ukupno devet postupaka protiv mene. Državno odvjetništvo je odbacilo kaznenu prijavu o prijetnji Mariću, no puno govori da netko tko bi trebao biti legalist i nakon odbačene prijave ustrajava u javnom klevetanju i blaćenju
, dodao je.

Na kraju Pavasović Visković zaključuje: Ovaj napad se nije smio dogoditi, i to iz dva razloga. Prvi je da u javnom prostoru nema mjesta nasilju i konflikti se ne bi trebali rješavati nasiljem, a drugi da će gospodin Marić sada zauzeti poziciju žrtve.