Pretučen nogometni sudac Bruno Marić, HNS "šokiran"

Nogometnog suca Brunu Marića napali su maskirani huligani dok je s prijateljima bio u restoranu  u Stobreču. Primio je udarce u glavu i tijelo te je primljen u splitsku bolnicu, koju je napustio oko 19 sati.

Marić je rekao kako su ga napali maskirani pripadnici Torcide naoružani šipkama i bokserima. Jedan od napadača je priveden, riječ je o 26-godišnjaku otprije poznatom policiji s navijačke scene.

Marić je kod sebe navodno imao pištolj, no koji nije upotrijebio.

Prvi put u životu kroz Split sam se vozio u pratnji policije, morao sam prihvatiti tu pratnju zbog svoje sigurnosti, pa gdje mi to živimo? Nevjerojatna je mržnja koju sam vidio u očima tih maskiranih huligana, a to nije nastalo samo od sebe, tu je mržnju 'nabildala' bivša uprava Hajduka na čelu s Marinom Brbićem i Ljubom Pavasovićem Viskovićem! Sjetite se što kako je Pavasović gadno izvrijeđao Marića nakon utakmice Hajduk – Dinamo, a i zaprijetio mu je da 'neće živ napustiti Split'! Pretpostavljam da su se ovi huligani sjetili tih Pavasovićevih riječi i odlučili su izvršiti tu prijetnju, optužio je Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj, koji je bio s njim u restoranu, bivše čelnike Hajduka.

HNS osudio napad

Hrvatski nogometni savez je šokiran i najoštrije osuđuje današnji fizički napad nekoliko osoba na nogometnog suca Brunu Marića, koji se dogodio u Stobreču u poslijepodnevnim satima.

Neovisno čime je ovaj fizički napad na nogometnog suca Brunu Marića izazvan, Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje nasilje kao način rješavanja bilo kakvih neslaganja. Hrvatski nogometni savez poziva institucije države da što prije pronađu i procesuiraju počinitelje ovog neprihvatljivog čina. HNS poziva na komunikaciju i dijalog, kao jedini ispravan način rješavanja različitih razmišljanja
, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.Pavasović Visković o napadu na Marića: U javnom prostoru nema mjesta nasilju