Murray i Radwanska pobjednici Pekinga

Poljakinja Agnieszka Radwanska osvojila je WTA turnir u Pekingu. U finalu je s  6:4, 6:2 bila bolja od Britanke Johanne Kontu. Peking je donio novi naslov i Andyju Murrayju, koji je sa 6:4, 7:6 (2)

Za Radwansku, treću tenisačicu svijeta, ovo je 20. naslov u karijeri i treći ove sezone nakon slavlja u New Havenu u kolovozu i u Shenzhenu u siječnju. Radwanska na putu do naslova u Pekingu ove godine nije izgubila ni jedan set.

Murray je u finalu svladao Bugarina Dimitrova za sat i 58 minuta igre. Već u prvom gemu oduzeo je suparniku servis, te je sačuvao prednost do kraja za prvi set. U drugoj dionici Dimitrov je pokleknuo u petom gemu, uspio je izjednačiti u 10. igri, pa je odluka odgođena za tie-break. U 13. igri Murary je dvaput izgubio servis, ali čak pet puta ga je oduzeo Bugarinu i sigurno je došao do titule.

Za Murraya, trenutačno drugog igrača svijeta, ovo je okrugli 40. naslov u karijeri, a prvi trijumf nakon gotovo dva mjeseca i obrane naslova olimpijskog pobjednika u Rio de Janeiru.