Pušnik: Cilj je osvojiti deset bodova više nego lani

Iako trenutačno zaostaje šest bodova iza Rijeke i igra s oslabljenim igračkim sastavom, Dinamo je i ove godine favorit za osvajanje naslova prvaka, dok je ambicija Hajduka osvojiti deset bodova više nego prošle sezone, izjavio je u razgovoru za Slovensku televiziju trener splitske momčadi Marijan Pušnik.

Dinamo je unatoč svemu sa svojom organizacijom još uvijek favorit prvenstva, no Matjažu Keku svaka čast za ono što je u Rijeci napravio u protekle tri godine jer taj klub igra najmoderniji nogomet
, rekao je Pušnik, pohvalivši i svog sunarodnjaka, Slovenca na klupi Rijeke.

Što se tiče Hajduka, cilj je ove godine osvojiti deset bodova više nego u lanjskoj sezoni
, navodi Pušnik koji ističe fantastičnu atmosferu u klubu s, kako kaže, "najviše navijača u Hrvatskoj te u gradu koji diše za Hajduk", ali i upozorava na ponekad prevelike ambicije i zahtjeve koji se postavljauju pred njegove trenere, osobito s obzirom na manji proračun koji ima u odnosu na konkurente.

Kada šećem Splitom, nemam mira, svi me zaustavljaju i žele se sa mnom fotografirati, rekao je Pušnik, dodavši da čuje mnoga ohrabrenja, ali i kritike te da nisu svi zadovoljni što je na klupi trener iz Slovenije.

Voditi Hajduk je privilegij i ponos, ali to donosi pritisak. Neki kažu da sam neambiciozan jer ne najavljujem osvajanje prvenstva, a neki, kada kažem da ćemo pobijediti Dinamo, kažu da sam prepotentan... neka se već odluče, dodao je Pušnik u razgovoru za Slovensku televiziju. Istaknuo je da je glavni cilj koji je postavio ispred sebe da Hajduk na kraju ovog prvenstva ima deset bodova više nego u prošloj sezoni.

Hajduk je trenutačno četvrti s 21 bodom, osam bodova manje od prvoplasirane Rijeke. Drugi je Osijek s 24, a treći Dinamo s 23 boda. U 12. kolu Prve HNL Hajduk u nedjelju na Poljudu u gradskom derbiju dočekuje Split.