Pique napušta reprezentaciju nakon SP 2018.

Stoper Barcelone Gerard Pique (29) najavio je da će se oprostiti od reprezentacije Španjolske nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.
 

Nakon nedjeljnje pobjede protiv Albanije 2:0 u kvalifikacijama za SP, Pique je bio ponovno meta kritika navijača i medija jer je sa škarama skratio rukave na dresu. Tim potezom odrezao je i žuto-crvenu vrpcu, što je protumačeno kao nepoštivanje španjolske zastave.

Odrezao sam rukave jer su mi smetali u igri, kazao je Pique, koji je i prije bio kritiziran zbog podrške referendumu za neovisnost Katalonije, te učestalim šaljivim komentarima na račun Real Madrida.

Pokušao sam sve, ali više ne mogu trpiti uvrede na svoj račun. Igrajući za reprezentaciju Španjolske uvijek sam davao sto posto, ali nekima su važnije neke druge stvari. Umoran sam od toga i nakon SP u Rusiji povlačim se iz reprezentacije. Nadam se da će me tada ostaviti na miru
, izjavio je Pique, koji je za španjolsku reprezentaciju odigrao 85 utakmica, te je sudjelovao u osvajanju SP 2010. i Eura 2012.