[VIDEO] Matteoni: Igru iz Finske ne smijemo ponoviti protiv Islanda

Najvažnije je šest bodova, neovisno o kvaliteti suparnika. Tri boda protiv Kosova i Finske su isto kao i tri boda protiv Ukrajine i Islanda, rekao je sportski komentator Robert Matteoni u Hrvatskoj uživo u osvrtu na kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2018.

Ističe kako je prva utakmica protiv Kosova, u kojoj je Hrvatska slavila 6:0, bila bolja, dok druga protiv Finske u Tampereu nije ispunila očekivanja.

Treba ispravljati pogreške koje su primijećene na utakmici u Finskoj, a bilo ih je podosta. U Skadru smo imali sklad, u Finskoj ga je bilo manje. Teško je odigrati u tri dana dvije utakmice, posebno u oslabljenom sastavu. Imali smo dosta igrača koji nisu u natjecateljskom ritmu, što se osjetilo u drugoj utakmici. Sve se to reflektiralo u sporom protoku lopte. Igrali smo dosta sporo i predvidljivo i to ne smijemo ponoviti protiv Islanda u Maksimiru, rekao je Matteoni o minimalnoj pobjedi nad Finskom.

U toj bi utakmici sigurno promijenio nekoliko igrača, a smatra da je izbornik Ante Čačić trebao napraviti taktičke zamjene već u poluvremenu.

Sljedeću utakmicu u kvalifikacijama Vatreni igraju 12. studenoga. Na praznom Maksimiru gostuje Island, reprezentacija koja je također skupila sedam bodova u tri susreta, ali ima slabiju gol-razliku od Hrvatske.

Luka Modrić se oporavlja, no pitanje je hoće li biti u formi do 12. studenoga. Ponovno igramo domaću utakmicu na praznom stadionu. To se jako osjeti u reprezentaciji, u njezinoj igri. Island stalno napreduje i ponovno ulazi u formu. Bit će nam jako teško, ističe Matteoni.