Željko Babić ostaje izbornik hrvatskih rukometaša

Željko Babić ostaje izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, izjavio je koordinator za muški rukomet HRS-a Ivano Balić u razgovoru za Sportske novosti.

Babić je prije četiri tjedna podnio ostavku na izborničko mjesto. Preuzeo je tada odgovornost za ispadanje u četvrtfinalu olimpijskog turnira od Poljske u Rio de Janeiru. Nakon toga je održan sastanak u Hrvatskom rukometnom savezu na kojem je Babić ostao pri odluci oko neopozive ostavke na mjestu izbornika, međutim ona nije bila formalno prihvaćena.Razgovarali smo dosta, jasno je da igra u Riju nije bila na zadovoljavajućoj razini, da rezultat nije bio dobar, ali nije bio ni pretjerano loš. Bilo je pogrešaka i njih ćemo u budućnosti nastojati popraviti, rekao je Babić za Sportske novosti i dodao: Babiću smo rekli što smatramo pogrešnim, on je nama rekao što misli i na kraju dugog razgovora došli smo do zaključka da se suradnja može nastaviti.

HRS je za srijedu sazvao konferenciju za novinare na kojoj će biti izbornik Babić, koordinator Balić i vodeći ljudi Saveza.