Cedevita torpedirala Zadar s 58 koševa razlike!

Košarkaši Cedevite pobijedili su u Domu sportova u sklopu četvrtog kola ABA lige sa Zadar 120:62 (30:17, 31:10, 25:18, 34:17) što je čak 58 koševa razlike!

Cedevita je odigrala odlično, posve je zakočila Zadrane, koji su gađali trice 2-21. Već je na poluvremnu bilo 61:27, a igrači u naranđastim dresovima kao da su igrali ekshibicijsku utakmicu protiv amaterske momčadi, do kraja nisu stali i na kraju su došli do najuvjerljivije pobjede nad Zadrom ikad.

Kod Cedevite Bilan, Arapović i Hopson zabili su po 15, a Marinković je kod Zadra postigao 16 poena.

Odigrali smo dobru utakmicu. Vidi se da nam je pobjeda protiv MZT-a podigla samopouzdanje. Bili smo pravi u obrani i zatvorili smo Zadru tranziciju, što je njihovo najjače oružje. Znali smo da nazad ne trče dobro kao naprijed i to smo iskoristili.  Zabili smo puno laganih poena, imali smo puno istrčavanja i zicera i to se nastavilo i u drugom poluvremenu, osim u periodu kad smo imali petorku s Krušlinom, Musom i Dukanom na tri vanjske pozicije. Tu smo malo izgubili ritam, no kad su ušli razigravači koji su to po vokaciji nastavili smo igrati dobru obranu, a i u napadu je bilo dobro, rekao je nakon velike pobjede trener Cedevite Veljko Mršić.