[VIDEO] Čačić: Mandžukić će povesti momčad

Na posljednjem druženju s novinarima hrvatske nogometne vrste uoči nedjeljnog dvoboja s Finskom bili su izbornik Ante Čačić i Ivan Perišić.

Perišić: Ako zaigramo kao protiv Kosova, nemamo se čega bojati

Izbornik je HRT-u potvrdio da Ćorluka najvjerojatnije neće igrati: Na Ćorluku se najvjerojatnije neće moći računati, Mandžukić će povesti ekipu kao kapetan, rekao je izbornik.

O nedjeljnom suparniku izbornik je na konferenciji za novinare rekao: Finska će se uglavnom braniti, čekati priliku iz kontre i polukontre, ali mi imamo igrače koji su sposobni ulaziti u završnicu. Naravno, igrači poput Modrića i Rakitića bili bi značajni bilo kome, ali imamo širok kadar kvalitete i uspjeli smo ih nadomjestiti. Možemo se osloniti na mnoge i pred nama je svijetla budućnost, smatra Čačić.

Nitko nas ne pita uživamo li u stilu igre protivnika, naš je cilj doći do dobrog rezultata protiv svakog protivnika. Moramo potvrditi pobjedu s Kosova, a Hrvatska ima igrače koji se mogu suprotstaviti povučenom protivniku. Pojedinačna kvaliteta ne mora biti presudna, važno je zajedništvo u igri, a to je Finska kroz neke utakmice i pokazivala. No, naš će angažman biti potpun kroz svih 90 minuta i protiv svakoga se možemo nadati pobjedi, dodao je izbornik, koji se osvrnuo i na nevjerojatan poraz Finaca na Islandu.

Mnoge utakmice završavaju preokretom u zadnjim minutama, a obično stradaju momčadi koje imaju manjak kvalitete ili im ponestane snage i koncentracije. Island je postojana momčad, posebno dobra iz prekida, a Finci nisu imali ni sreće te su na takav način ispustili pobjedu, zaključio je.

Utakmica Finska - Hrvatska igra se u nedjelju u 18 sati u Tampereu uz prijenos na Drugom programu i na našem portalu.