Kriza PPD Zagreba: Treći uzastopni poraz na početku LP-a

PPD Zagreb definitivno je u krizi, jasno je to nakon trećeg uzastopnog poraza u prva tri kola nove sezone Lige prvaka.

Nakon Celja i Pick Szegeda bolji od momčadi Veselina Vujovića bili su s 29:22 i Šveđani iz Kristianstada.

Domaćin je poveo 4:2, potom se od 5:0 odlijepio na 9:5, a na poluvremenu je bilo 13:10. Nakon deset minuta igre u drugome dijelu domaćin je povećao vodstvo na plus pet (19:14), a pet minuta prije kraja bilo je jasno da bodovi ostaju u Švedskoj (27:19).

Najučinkovitiji kod pobjednika bio je Lagergren s devet golova, a kod PPD-a Mandalinić s pet pogodaka.

PPD je sada na samom dnu skupine i jedina je momčad bez bodova. 

Treći poraz i najuvjerljiviji, najgora utakmica, imao sam osjećaj da možemo odigati bolje, da možemo čak i pobjediti. Start utakmice nije predviđao ovakav finiš, rekao je nakon utakmice razočarani trener PPD-a Veselin Vujović

Činilo mu se da su u jednom trenutku igrali dosta korektno da bi se u drugom raspali. Izgubili smo konce, napravili smo puno tehničkih faulova. Suci su imali neke odluke koje su dale vjetar u leđa Šveđanima. Nije to odlučujuće jer mi da smo igrali bolje ne bi dobili ovakvim pristupom, istaknuo je Vujović pa dodao: Ne mogu prepoznati moj tim, moje igrače. Jako je čudan taj odnos i sve što se događa, ne vjerujem da ćemo daleko dogurati ovakvim odnosom. Morat ćemo napraviti sve da promjenimo neke stvari i da krenemo na bolje, iako to neće biti baš lako.

Nakon poraza oglasio se i Zlatko Horvat: Očito da smo neke stvari shvatili olako, moramo se probuditi mislimo li proći u osminu finala. Sad što se danas desilo, stvarno ne znam. Kako je rekao trener nismo toliko loše ni krenuli, ali u ključnim trenucima nam je falilo koncentracije. Morat ćemo puno više trenirati, pripremati i biti fokusiraniji za ono što slijedi. Moglo se izgubiti sve, ali ne na ovakav način.

Sljedeći susret hrvatski prvak igra kod kuće protiv Meškova 15. listopada.