Gimnastika: Četiri hrvatska finala u Szombathelyu

Hrvatski gimnastičari odličnim nastupima na turniru u Mađarskoj otvorili su drugi dio sezone. Na natjecanju Svjetskoga kupa u Szombathelyu naši su reprezentativci osigurali čak četiri finala.
 
S drugom ocjenom kvalifikacija (15,000) u finale konja s hvataljkama plasirao se Osječanin Robert Seligman, a bolji od njega bio je samo jedan od najboljih konjaša svih vremena, Mađar Krisztian Berki (15,850) koji se gimnastici vratio nakon više od godine dana pauze.

Mjesto među osam koji će se za medalje boriti u subotu od 15 sati nije izborio Kristijan Vugrinski koji je završio na 17. mjestu s 12,600 bodova.

Iznimno sam zadovoljan što sam nakon duge pauze, još od Europskog prvenstva u svibnju, izdržao vježbu do kraja. Nadam se da ću se u finalu osjećati barem jednako dobro kao danas. Pojačat ću start sa 6.2 na 6.4 i očekujem da će ocjena biti oko 15,500 što bi trebalo biti dovoljno za jedno od prva dva mjesta čime bih osigurao ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, rekao je Seligman.

U nedjeljnom finalu preče naći će se čak dvojica gimnastičara zagrebačkog ZTD Hrvatskog sokola. Tin Srbić bio je četvrti sa 14,650, dok je Anton Kovačević finale izborio sedmom ocjenom (14,050).

Kod gimnastičarki, u nedjeljnom finalu partera borit će se ZTD-ova Dora Kranželić koja je s 12,350 bodova bila peta u kvalifikacijama. Ema Kajić s devetim mjestom i 12,750 bodova prva je rezerva za finale preskoka, dok je Petra Furač bila 11. na gredi (10,100).