Rakitić: Žao mi je što ovih dana nisam s reprezentacijom

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji zbog ozljede tetive u Barceloni trenira po posebnom programu, rekao je kako bi mu ovo trebala biti najbolja sezona od kada je 2014. došao u katalonski klub. Žao mu je što nije igrao protiv Kosova i što nije spreman za Finsku.

Radim kako bih što prije bio spreman. Šteta što ovih dana ne mogu biti s reprezentacijom, poručio je Rakitić preko društvene mreže Instagram.

U četvrtak i petak je u Barceloninom sportskom centru vježbao po posebnom programu uz od prije ozlijeđene Lionela Messija i braniča Samuela Umtitija. Ovo je Barcelona, mislim da više od toga nije potrebno reći. Pritisak dolazi sam od sebe. Želim vjerovati sam u sebe da si mogu reći Gledaj, dobro sam i želim igrati, izjavio je Rakitić u petak u razgovoru za novine Sport sa sjedištem u Barceloni.

Svaki dan vježbam sa željom za igranjem i mislim da mi zasad dobro ide. Ovdje sam proveo dvije nezaboravne godine i želim nastaviti tako. Neka ovo bude moja najbolja godina, istaknuo je 28-godišnji vezni igrač.

Rakitić je ove sezone postigao dva pogotka za španjolskog prvaka. Naravno da sam sretan zbog toga, lijepo je zabiti i na taj način pomoći ekipi. No najvažnije mi je imati osjećaj da dobro radim stvari. S obzirom da mi je to treća sezona ovdje želim biti na maksimalnoj razini, napomenuo je.

Barcelona se nakon sedam kola nalazi na četvrtom mjestu s 13 bodova, dva manje od vodećeg Atlético Madrida. Rast ćemo i ja želim biti dijelom toga. Idemo dobrim putem, naporno treniramo i imamo jasnu ideju, sve što radimo činimo ispravno. Naravno, moramo popraviti mnoge stvari no generalno momčad je dobro a ovo je uostalom tek početak sezone, izjavio je.