U-19: Englezi nadigrali Hrvate u Sesvetama

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina izgubila je u prijateljskom dvoboju u Sesvetama od vršnjaka iz Engleske 1:3.

Englezi su poveli u 34. minuti, udarcem Alexander-Arnolda s ruba kaznenog prostora, a njihovo je vodstvo udvostručio Mavididi u 50. minuti izborivši se za loptu u dvoboju s vratarom Nevistićem. Samo minutu poslije smanjio je Majić pogotkom s 18 metara, da bi već u 55. minuti Engleska opet povela s dva gola razlike, zahvaljujući precizno izvedenom kaznenom udarcu dvostrukog strijelca Alexander-Arnolda. U 84. minuti Majić je promašio kazneni udarac.

Izbornik Ferdo Milin za ovaj je susret pozvao sljedeće igrače: Mateja Hudećeka, Bornu Sosu, Vinka Soldu, Nikolu Moru, Davora Lovrena i Marka Điru (Dinamo), Ivana Nevistića, Darija Vizingera i Benjamina Ivančevića (Rijeka), Marka Barešića i Mihaela Žapera (Osijek), Ivana Markotu (Split), Branimira Kalaicu (Benfica), Martina Erlića (Sassuolo), Dina Halilovića (Udinese Calcio), Karla Igora Majića (Fortuna Düsseldorf), Jozu Stanića (Augsburg), Marina Šverka (Karlsruher), Duju Javorčića (Lazio), Josipa Maganjića (Fiorentina) i Sandra Kulenovića (Legia Warszawa).