HTV 2, 20.45: Hrvatska po sva tri boda protiv Kosova

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom druga je utakmica u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Vatreni večeras u albanskom Skadru igraju protiv Kosova.

Utakmica u Skadru počinje u 20.45, uz prijenos na Drugom programu HTV-a i našem portalu. Uvodna emisija počinje u 20 sati.

I Hrvatska i Kosovo u skupini I zasad imaju po bod. Na otvaranju kvalifikacija Kosovo je odigralo 1:1 u gostima s Finskom, a Hrvatska je također upisala remi protiv Turske, 1:1.

Naš cilj je jasan, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Da bismo tamo došli, moramo prikupiti tri boda, rekao je hrvatski izbornik Ante Čačić pa dodao: Postoji mogućnost da Kosovo iznenadi, no držim da je presmiono reći da će na početku stvaranja reprezentacije to i učiniti. Mislim da će Hrvatska imati više kontrole nad igrom i više stvorenih prilika.

Uz već ozlijeđene Modrića, Lovrena, Rakitića i Pjacu, posljednji trening uoči susreta morao je preskočiti i Duje Čop.

Neću nikoga iznenaditi postavom, jasno je kako bi Hrvatska trebala igrati. Kosovo će igrati posebno nadahnuto, dat će svoj maksimum i trebat će nam 90 minuta velikog angažmana da bismo uspjeli prezentirati kvalitetu, zaključio je.

Vatrene će na gostovanju kod Kosova kao kapetan povesti branič moskovskog Lokomotiva Vedran Ćorluka.

Bez obzira na izostanke, očekujem ambicioznu Hrvatsku. Imamo imperativ pobjede i tražit ćemo pozitivan rezultat od prve minute. Pokazali smo da svakog igrača možemo nadomjestiti i ovo je prilika za one koji možda manje igraju da pokažu što znaju i da su budućnost našeg nogometa
, rekao je Ćorluka.