Čačić: Moramo opravdati ulogu favorita

Reprezentacije Hrvatske i Kosova odradile su posljednje treninge uoči sutrašnjeg kvalifikacijskog dvoboja za SP 2018. godine u Skadru, koji ćete od 20.45 moći gledati na našem Drugom programu i preko streama na internetskom portalu.

Uz trening, izbornik Ante Čačić i kapetan Vedran Ćorluka podijelili su razmišljanja s novinarima.

To će biti utakmica u kojoj je Hrvatska po svemu apsolutni favorit, ali to tek trebamo potvrditi. Igramo protiv momčadi koja će biti izuzetno nadahnuta, koja igra prvu službenu utakmicu kao domaćin. Trebat će nam 90 minuta velikog angažmana i koncentracije i onda je za vjerovati da ćemo doći do tri boda. To je jedini rezultat koji nas može zadovoljiti, najavio je Čačić, koji je rekao i kako zbog temperature ne može računati ni na Duju Čopa. Podsjetimo, Vatreni su od ranije za dvoboj protiv Kosova oslabljeni neigranjem četvorice važnih igrača.

O početnoj jedanaestorici izbornik će tako odlučiti tijekom večeri, iako već ima zacrtanu ideju: Neću nikoga iznenaditi s postavom, jasno je kako bi Hrvatska trebala igrati.

Naravno da u nogometu postoji mogućnost da Kosovo iznenadi, vidjeli smo iznenađenja na raznim natjecanjima, no držim da je presmiono reći da će Kosovo na početku stvaranja reprezentacije to sigurno i učiniti. Mislim da će Hrvatska imati više kontrole nad igrom i više stvorenih prilika, dodao je Čačić.

Pogledajte što je rekao kapetan Vedran Ćorluka.