Šarapova nakon "pomilovanja": ITF je bio pristran

Ruska tenisačica Marija Šarapova, čiju je suspenziju Sportski arbitražni sud smanjio s dvogodišnje na 15-mjesečnu, je u prvom intervjuu nakon odluke CAS-a ustvrdila kako je Međunarodna teniska federacija bila pristrana.

Dvadesetdevetogodišnja Ruskinja rekla je: Dobila sam dvije godine suspenzije, ali ITF mi je htio dati četverogodišnju kaznu. Na saslušanju u Londonu pričala sam s ljudima koje su izabrali ljudi koji su bili protiv mene. Da li je to neutralna komisija? CAS je neutralan i smanjio mi je kaznu, kaže Šarapova.

CAS je u svojoj odluci o smanjenju kazne istaknuo da je ITF krivo pripisao slučaju epitet značajnog prekršaja, ali da tenisačica ipak snosi određenu odgovornost.

Ruskinja je istaknula da je počela uzimati meldonijum po preporuci liječnika i uzimala ga je godinama. Osjećala sam se ugodno znajući da uzimam nešto korisno i potpuno legalno.

Istaknula je i da joj je prisilna stanka donijela neke koristi: Nikad nisam znala što drugim ljudima zbači vikend. Sad sam trenirala na drugačiji način, ne kao pripremu za turnir, nego za sebe, za svoje zadovoljstvo.

Šarapova je na socijalnim medijima istaknula da broji dane do povratka na teniske teren. Taj dan je 26. travanja 2017. godine. No morat će brzo prikupiti potrebna bodova ako želi zaigrati na Roland Garrosu i Wimbledonu, osim ako joj tu turniri ne pošalju pozivnicu. Ruskinja je osvojila Wimbledon sa 17 godina 2004., a Roland Garros 2012. i 2014. godine.