[VIDEO] Subašić i Kovačić očekuju pobjede bez obzira na ozljede

Dan uoči polaska u Skadar gdje će u četvrtak (20.45 sati) igrati kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Kosova vratar i veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić i Mateo Kovačić složili su se kako bez obzira na izostanak Luke Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena i Marka Pjace Vatreni u toj utakmici moraju ostvariti pobjedu, a tri boda očekuju i iz nedjeljnog susreta protiv Finske u Tampereu.   

Atmosfera je uvijek dobra, premda nije ugodno što nam nedostaju Modrić, Rakitić, Lovren i sad Pjaca. Međutim, imamo dosta kvalitetnih igrača koji ih mogu zamijeniti. Najvažnije je sada krenuti s kvalifikacijskim pobjedama, izjavio je Subašić.

Kosovo nam je svima nepoznanica, ali napravit ćemo video-analizu i izbornik će nam predočiti sve što treba. Najbitnije je da budemo koncentrirani, pametni, da uđemo sa 100 posto od početka te uzmemo sva tri boda, dodao je.

Subašić ove sezone uživa i u dobrim rezultatima Monaca, koji je trenutačno drugi na ljestvici francuskog prvenstva, a u prva dva kola Lige prvaka je osvojio četiri boda.
Lijepo je kad nam u klubu sve dobro ide, uspješno smo ušli u prvenstvo i treba tako i nastaviti. No, to je najteže u nogometu, ostati na visokoj razini, ali nadam se najboljem i ostvarenju cilja, novom plasmanu u Ligu prvaka, zaključio je hrvatski vratar.

Mateo Kovačić je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici Real Madrida u početnoj postavi zamijenio ozlijeđenog Luku Modrića, a isto bi se moglo dogoditi i u nadolazećim reprezentativnim ogledima.

Već je dovoljan hendikep bio izostanak Modrića, Rakitića i Lovrena, a sada je otpao i Pjaca koji također mnogo daje reprezentaciji, no koga nema bez njega se može i mislim da smo dovoljno kvalitetni da ih nadomjestimo kolektivom. Pojedinačno ih, naravno, ne možemo zamijeniti, prokomentirao je Kovačić.

Kovačić je kazao kako je spreman preuzeti odgovornost i u reprezentaciji u utakmicama protiv Kosova i Finske. Uvijek se može bolje i radim na sebi. Prva mi je godina u Real Madridu bila dosta teška, no tu sam i dobro se osjećam. Svi žele igrati, a izbornik će na kraju odlučiti. Moramo biti usredotočeni na svoju igru i pokazati svoje najbolje lice. Moglo bi biti teško, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da dobijemo obje utakmice, zaključio je Kovačić.