Remar: Cilj su mi OI u Tokiju

Predstavnici Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina čestitali su mladom streličaru Alenu Remaru koji je prošloga vikenda na svjetskom prvenstvu u Dublinu osvojio naslov juniorskog prvaka u disciplini Field.

Remar, 17-godišnji član Varaždinskog streličarskog kluba i reprezentacije Hrvatske, na svjetskom je prvenstvu bio bolji od konkurencije. Drugoplasirani Talijan Yuri Belli, trećeplasirani Britanac Patrick Hudson i četvrtoplasirani Francuz Valentin Ripaux morali su priznati da je Remar bolji od njih.

Pripreme su bile pet puta tjedno po dva-tri sata. Očekivanja su bila među prvih osam. Ušao sam kao peti u raspucavanja, a izašao kao prvi. Konkurenti su jako dobri. Olimpijac Patrick je završio na trećem mjestu, a bio je glavni favorit. Francuz koji je prošle godine osvojio europsko prvenstvo, također favorit, ispao je od mene. A ja nisam očekivao najviše postolje, rekao je Remar na prigodnoj svečanosti u varaždinskoj sportskoj dvorani u Graberju.

Planovi su sada više vremena za sport i ozbiljniji trening. Olimpijske igre su u Tokiju 2020. godine i sve ovo treba ponoviti. Treba se kvalificirati, a za to će trebati puno truda, dodao je mladi varaždinski streličar, a njegov trener Cvijetoslav Zorman potvrdio je da će biti teško.

Treniramo četiri godine, ozbiljno smo radili, četiri-pet puta tjedno po dva-tri sata i rezultati su došli. Svakom sportašu cilj je Olimpijada i Alen je to sam rekao prije dvije-tri godine. Sustav kvalifikacija je vrlo težak, gotovo brutalan i teže se kvalificirati na Olimpijske igre nego tamo ući među prvih osam, kazao je Zorman.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac svom je mladom imenjaku uručio poklon sa znakom Olimpijskih igara u Tokiju gdje svi očekuju i aktualnog svjetskog juniorskog prvaka.

Varaždin ima kontinuitet mladih sportaša koji ostvaruju vrhunske rezultate. Zajednica je prepoznala Alenovu kvalitetu i već ga godinu dana financijski podržavamo koliko je to moguće, rekao je Runac, dok je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić članu Varaždinskog streličarskog kluba uručila novčanu nagradu za naslov svjetskog juniorskog prvaka od 5.000 kuna.

Istaknula je da ovakvim rezultatima mladi sportaši postaju sportski uzori svojim vršnjacima i budućim generacijama sportaša. Alena Remara svečano su dočekali i sinoć u njegom Vidovcu, a načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić uručio mu je nagradu za izuzetan rezultat, ali i kao pomoć u daljnjem treniranju i pokrivanju troškova, u iznosu od 10.000 kuna.