[VIDEO] Izbornik Kosova: Pokušat ćemo iznenaditi Hrvatsku

Do ogleda u Skadru između Kosova i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, još su dva dana, a kosovski izbornik Albert Bunjaku najavljuje tešku utakmicu.

Kosovo je prvu kvalifikacijsku utakmicu u povijesti odigralo 5. rujna u gostima protiv Finske 1:1, a istim rezultatom završili su i ostali dvoboji u skupini I između Hrvatske i Turske u Zagrebu, te Ukrajine i Islanda u Kijevu. 

Čačić u ekskluzivnom razgovoru za HRT: Kosovo igra s velikom energijom


Uoči prve domaće utakmice na Kosovu vlada prava euforija. Nogometaši Kosova Hrvatsku će ugostiti u albanskom Skadru na stadionu "Loro Borici", jer još nemaju stadion s licencijom FIFA-e. Iako je Kosovo nova reprezetacija i igrači su kratko na okupu, nosi ih nacionalna euforija i nadaju se da mogu iznenaditi objektivno i mnogo jače protivnike.

Bit će to teška utakmica, znamo da je Hrvatska odlična, a tri dana nakon te utakmice očekuje nas Ukrajina. No, nogomet zna iznenaditi. Jako smo sretni što smo dio kvalifikacija, cilj nam je Euro 2020, ali naravno da idemo utakmicu po utakmicu, a sljedeća je Hrvatska. Hoćemo li pobijediti? Odgovor ćemo dobiti nakon utakmice, ali naravno da ćemo ih pokušati iznenaditi
, izjavio je kosovski izbornik Albert Bunjaku.