Perica i Balić dobili trenera: Delneri preuzima Udinese

Talijanski 66-godišnji stručnjak Luigi Delneri u utorak će biti predstavljen kao novi trener nogometnog prvoligaša Udinesea i nasljednik Giuseppea Iachinija koji je dobio otkaz nakon domaćeg poraza (0-3) od Lazija.

Delneri je već s Udineseom potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja za još godinu dana. Ovo će biti njegov povratak u klub čiji je dres nosio kao igrač dvije sezone (1978. - 1980.) i za koji je u 59 utakmica postigao sedam pogodaka. Delneri je s Udineseom bio prvak Serie B u sezoni 1978./1979. čime je klub izborio prvoligaški status.

Iza Delnerija je 30 godina trenerskog iskustva, a tijekom karijere je vodio i europske velikane poput Porta (2004.), Rome (2004.-2005.) i Juventusa (2010.-2011.), a radio je i u mnogim talijanskim prvoligašima i drugoligašima. Za uspon s Chievom do prvoligaškog statusa i plasmana u europska natjecanja, Delneri je 2002. dobio nagradu za Trenera godine u Italiji.


Posljednji klub koji je vodio bila je Verona, s kojom je prošle sezone osvojio zadnje, 20. mjesto u Serie A i preselio u Serie B.

U svlačionici Udinesea Delnerija će dočekati i dvojica mladih hrvatskih nogometaša, 21-godišnji napadač Stipe Perica i 19-godišnji veznjak Andrija Balić. Perica je sudjelovao u šest od sedam ovosezonskih utakmica Udinesea te postigao dva pogotka u pobjedamanad Empolijem i Milanom, dok Balić još uvijek čeka na debitantski nastup u crno-bijelom dresu otkad je u veljači ove godine iz splitskog Hajduka stigao u Udine.