Hrvatskim sportskim novinarima drugo mjesto, pobjeda Crnogoraca

Hrvatska reprezentacija sportskih novinara osvojila je drugo mjesto na tradicionalnom malonometnom turniru koji je održan u sklopu kongresa Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA) u Kukljici na otoku Ugljanu, u organizaciji Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) te uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Hrvatski novinari su osvojili srebrno odličje u konkurenciji ekipa izi Mađarske, Srbije, BiH, Crna Gora, Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Moldavije. Nakon što su u nedjelju izgubili od Makedonije (2-4) i pobijedili Rumunjsku (4-1), naši novinari su u ponedjeljak u polufinalu na sportskom terenu u Kaliju slavili protiv Moldavije s 2-0 pogocima Luke Petrinca i Marka Cvijanovića.

U finalu su od hrvatskih malonogometaša bili bolji Crnogorci s 2-0, ali drugo mjesto ostaje najveći uspjeh reprezentacije hrvatskih sportskih novinara nakon trećih mjesta u rumunjskom Busteniju i bugarskom gradu Banskom.

Za Hrvatsku su igrali Duje Bonačić (Splitski portal www.split.hr.com), Ante Župan (Media servis), Dubravko Miličić (24sata), Hrvoje Tironi (Goal.com/hr), Hrvoje Hrengek (HRT HTV Sport), Mario Glavan (Arenasport TV), Luka Petrinec (HRT HTV Sport), Nikola Komšić (Nova TV), Marko Cvijanović (Novi list), Milan Stjelja (Nova TV) i Gianluca Starčić (Sportske novosti), dok je trener i vođa momčadi bio Vedran Pavičić (HNTV).

Treće mjesto na turniru osvojila je Moldavija, četvrta je Bugarska, a potom slijede novinari iz Rumunjske, Makedonije, Mađarske, BiH i Srbije.

Najbolji igrač turnira je Serghei Ursul iz Moldavije, najbolji vratar je Julian Cuibar iz Rumunjske, a najbolji strijelac je Uroš Radulović iz Crne Gore sa šest golova. Pokal za fair-play pripao je Srbiji, a uručio ga je predsjednik Makedonskog olimpijskog odbora Vasil Tupurkovski.

Na kongresu u Kukljici Nikola Lipovac je dobio novi dvogodišnji mandat predsjednika SEESJA-e, udruge koje okuplja sportske novinare iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, BiH, Crna Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Moldavije, Turske i Grčke.

Po prvi puta je, pred više od 120 novinara,  predstavljen projekt Tournalist, jedinstvene aplikacije koja sportskim novinarima iz zemalja SEESJA, a uskoro vjerojatno i Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS)  jamči najbrži pronalazak prijevoza i smještaja širom Europe i svijeta po garantirano niskoj cijeni.