Čačić: Nemamo alibi bez obzira na ozljede

Hrvatski izbornik Ante Čačić održao je konferenciju za medije povodom okupljanja reprezentacije uoči kvalifikacijskih ogleda s Kosovom i Finskom.

Nadamo se da će se Modrić, Lovren i Rakitić brzo oporaviti. Usredotočit ćemo se na igrače koji su nam na raspolaganju, svi su sposobni i tražit ćemo pobjede. Moramo u svakoj utakmici biti svoji, a ja vjerujem u svoje igrače, rekao je izbornik Ante Čačić.

Utakmice se nameću kao imperativ, bez obzira na poteškoće s ozljedama. Hrvatska reprezentacija nema alibi da ovisi o bilo kojem igraču, a unatoč činjenici da dio igrača trenutačno ne igra u svojim klubovima, imamo kvalitetu kojom možemo opravdati ulogu favorita. Uz dužno poštovanje Kosovu i Finskoj, kvaliteta je na našoj strani i nadam se da ćemo pokazati potpuni angažman i zajedništvo, te doći do željenog rezultata, kazao je.

Za Kosovo je to povijesna utakmica, premda u Albaniji, igraju pred svojim navijačima i bit će to posebno zahtjevan susret. Siguran sam u pravi nogometni ambijent te da ćemo nadvladati sve što domaćin stavi pred nas te u dobrom raspoloženju otići u Finsku. Kosovo je odigralo dobru utakmicu u Finskoj, mogli su i do pobjede, no Hrvatska je u ovom trenutku ispred svojih protivnika. Budemo li ozbiljni i koncentrirani, ne sumnjam u dobru partiju i dobar rezultat. Siguran sam da će navijači Kosova biti 12. igrač svoje reprezentacije, ali i našim igračima to je poticajna atmosfera, zaključio je Čačić.