[VIDEO] Modriću iznenada operirano lijevo koljeno

Liječnici Real Madrida u nedjelju ujutro napravili su operacijski zahvat na lijevom koljenu kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića (31) koji će izbivati s travnjaka oko mjesec dana, priopćio je Real Madrid.

Artroskopiju lijevog koljena izveli su liječnici Manuel Leyes i Mikel Aramberri pod pratnjom šefa liječničke službe Jesúsa Olma, Iako  Real Madrid nije naveo vrijeme oporavka, neslužbene informacije govore o pauzi od mjesec dana.

Modrić će tako propustiti  gostujuće kvalifikacijske utakmice reprezentacije  za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Kosova i Finske (6. I 9. listopada).

Iako se prvotno činilo da je hrvatski vezni igrač dobio udarac tijekom utakmice Lige prvaka u utorak u Dortmundu, gdje su Borussia i Real Madrid odigrali 2:2, čini se da je Modrića ozlijedio nogometaš Espanyola Papakoluly Diop još prije dva tjedna. On je u 26. minuti startao na koljeno Modrića, pokazuje snimka objavljena u nedjelju u španjolskim medijima.

Modrić je nakon te utakmice propustio susret protiv Villarreala (1:1) što je Real Madrid objasnio njegovim odmaranjem , a onda je odigrao po 90 minuta protiv Las Palmasa (2:2) i Borussije.

Dan nakon utakmice u Njemačkoj, igrači su dobili slobodan dan, no u četvrtak kada su se vratili na trening, Modrić zbog bolova nije vježbao na travnjaku s ostalima nego samo u teretani. U petak se pridružio suigračima, no već u subotu ujutro nije mogao trenirati te je maknut s popisa igrača za nedjeljnu prvenstvenu utakmicu protiv Eibara.

Ovo je njegova treća ozbiljnija ozljeda od kada je u kolovozu 2012. stigao u Madrid iz londonskog Tottenhama. I dok prve dvije sezone nije imao fizičkih problema, 2015. je pauzirao nekoliko mjeseci nakon ozljede u travnju na utakmici protiv Málage te u studenome na utakmici Italije i Hrvatske.