Slovaku Majerčaku Croatia rally, Šebalj prvak Hrvatske

Pobjedom slovačke posade Vlastimila Majerčaka i Mihaele Vejačkove (Ford Fiesti R5) završen je 43. Croatia rally, slovačka je posada završnog dana natjecanja uspjela preteći Juraja Šebalja i Maju Sabol (Mitsubishi Lancer Evo IX) i nakon 12 brzinskih ispita dužine 185 kilometara pobijediti sa 51,6 sekundi prednosti.

Majerčak i Vejačkova su posljednjeg dana natjecanja uspjeli nadoknaditi 8,1 sekundi zaostatka za Šebaljem i Sabol koji su bili vodeći nakon prva četiri brzinca u petak.

Treće mjesto sačuvali su Mađari Antal Kovacs i Gergo Istovics (Ford Fiesta R5).
Nakon velikih problema na trećem brzinskom ispitu Mađari s hrvatskom licencom Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Mitsubishi Lancer Evo IX) bili su najbrži na pet od osam subotnjih brzinaca, što im je na kraju bilo dostatno peto mjesto ukupnog poretka. Četvrti su bili njihovi sunarodnjaci Gergely Fogasy i David Berendi (Peugeot 208 T16).

Zapažen nastup imali su Rok Turk i Martina Nartnik iz Slovenije u Peugeotu 208 R2. Bili su najbrži u konkurenciji vozila na dva pogonska kotača, ispred Mađara Laszla Nemeta i Janosa Szega (Peugeot 208 VTI).

Treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske i jedanaesto u ukupnom poretku izborili su Viliam Prodan i Zoran Raštegorac, također u Peugeotu 208 R2.

Drugim mjestom na Croatia rallyu posada Šebalj - Sabol potvrdila je naslov prvaka Hrvatske, jer je drugoplasiranim u ukupnom poretku Hidegu i Kereku pobjegla na nedostižnih 36 bodova razlike.