Fury bio pozitivan na kokain, ostaje bez titula?

Nakon što je prošlog tjedna drugi put odgođen uzvratni dvoboj za profesionalnog svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Vladimira Klička, američka televizijska postaja ESPN je u petak objavila kako je Fury bio pozitivan na kokain na dopinškoj kontroli obavljenoj prije osam dana.

Iz Furyjeva tabora odbijaju izjasniti se u vezi optužbi za pozitivan dopinški nalaz. Dvoboj Furyja i Klička za pojaseve po verzijama WBA i WBO trebao se održati 29. listopada u Manchesteru, no borba je odgođena iz medicinskih razloga, iako nije navedena njihova priroda.

Fury je 25. studenoga prošle godine iznenađujuće pobijedio Klička u Duesseldorfu i tako mu preoteo naslov prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF, IBO i magazina Ring.
Vrlo brzo zakazana je uzvratna borba koja se trebala održati 8. travnja, ali ona je odgođena zbog Furyjeve ozljede gležnja. Novi termin uzvrata trebao je biti 29. listopada, no sada je vrlo upitno hoće li Fury uopće dobiti priliku braniti naslov, jer ukoliko se navodi ESPN-a pokažu istinitima ostat će bez pojaseva prvaka bez borbe.