Ivan Klasnić doputovao u Split

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić, koji nakon otkazivanja doniranog bubrega vodi bitku za život, pojavio se u četvrtak u Splitu i družio se s članovima BMW moto kluba Dalmacija.

Ivan je cijelo vrijeme bio nasmijan i dobro raspoložen. To nas je sve jako obradovalo jer smo, s obzirom na sve medijske natpise, mislili da je čovjek na aparatima. Baš u vrijeme Ivanovog posjeta s nama je boravio poznati brački vinar Saša Senjković, no Ivan je odolio prvoklasnim bračkim vinima i siru, te je cijelu večer pio sok. U kickboxing dvorani Ivan nas je sve zadivio jer je na vreći pokazao da se jako dobro snalazi i da mu boks nije stran, rekao je Željan Rakela za DalmacijaNews.

Klasnić zbog zatajenja bubrega mora svaki dan na dijalizu, no dobre vijesti dočekale su ga upravo u domovini, gdje Vlada RH namjerava ukinuti zakon prema kojemu hrvatski državljani koji ne žive u Hrvatskoj nemaju pravo sudjelovanja na listi čekanja za transplantaciju organa. U Hrvatskoj bi na novi bubreg čekao oko godionu dana, dok se u Njemačkoj čeka i više od pet godina.