Kongres sportskih novinara jugoistočne Europe na Ugljanu

Više od 120 sportskih novinara iz jedanaest zemalja jugoistočne Europe stiglo je u Kukljicu na otoku Ugljanu gdje će se ovoga vikenda održati 3. kongres Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA) i tradicionalni malonogometni turnir, na kojemu hrvatski sportski novinari brane lanjsko treće mjesto iz bugarskog Banskog. 

Sportski novinari iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Moldavije, Turske, Grčke i Hrvatske utemeljili su u listopadu 2014. SEESJA-u, a jedan od inicijatora i osnivača Udruge je i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN), slijedeći ideju sličnih udruga nacionalnih olimpijskih saveza.

Kongres na Kukljici je izborni, a očekuje se da će na mjestu predsjednika SEESJA-e ostati Nikola Lipovac iz Jutarnjeg lista, kao potvrda dobroga rada protekle dvije godine, pa i kroz Svjetsku udrugu sportskih novinara (AIPS), gdje HZSN ima značajnu ulogu. Važan segment Kongresa je svakako središnja tema - Sportski turizam i sportsko novinarstvo.

Tijekom kongresa održat će se i tradicionalni malonogometni novinarski turnir "Michmana kup" na sportskim terenima u obližnjem Kaliju. Hrvatske sportske novinare predstavljat će Duje Bonačić (Splitski portal www.split.hr.com), Ante Župan (Media servis), Dubravko Miličić (24sata), Hrvoje Tironi (Goal.com/hr), Hrvoje Hrengek (HTV), Mario Glavan (Arenasport TV), Luka Petrinec (HTV),  Nikola Komšić (Nova TV), Marko Cvijanović (Novi list), Milan Stjelja (Nova TV), Gianluca Starčić (Sportske novosti) i Vedran Pavičić (HNTV).