[VIDEO] Održana konferencija za medije 43. Croatia rallya

U Poreču je održana uvodna konferencija za novinare uoči 43. Croatia rallya. Govornici su bili zamjenica gradonačelnika grada Poreča, Nadia Štifanić-Dobrilović, predsjednik organizacijskog odbora Daniel Šaškin te vozači Krisztian Hideg i Juraj Šebalj.

Htjela bih se zahvaliti svima onima koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije, znam da je organizacija jako zahtjevna, započela je sa zahvalama gospođa Štifanić-Dobrilović.

Riječ je zatim preuzeo Daniel Šaškin, koji je organizirao sada već četvrti uzastopni Croatia rally sa sjedištem u Poreču. Veliku medijsku pažnju dobiva i ideja da se Croatia rally uvrsti u kalendar WRC-a - Svjetskog prvenstva u rallyju.

Prvotna ideja je bila dovesti Europsko prvenstvo, dovesti sve na jednu zavidnu razinu, pa onda po mogućnosti preći na stepenicu više. Broj vozača raste, prve godine smo imali tridesetak prijava, ove godine smo imali gotovo 60, rekao je.

Brzinski ispiti imaju ukupnu dužinu od 185 kilometara, kroz koje su se našle i nove rute.

Sviđa mi se novi koncept brzinaca, doduše dosta su teški i tehnički zahtjevni, izjavio je Krisztian Hideg. Čudim se zašto se nije više posada prijavilo - Istra je prekrasna, vrijeme je odlično, brzinci su zahtjevni, slični WRC-u, dodao je.

Hideg, doduše, nije došao u Istru samo diviti se ljepoti okoline, došao je spriječiti Juraja Šebalja od osvajanja Prvenstva Hrvatske. Šebalj naime ima prednost od 11 bodova na poretku te bi mu pobjeda u Istri dovela titulu.

Iskreno mislim da će biti jako teško - Hideg ide na sve ili ništa, jedino mu je pobjeda u igri jer zna ako ja pobijedim da imam prvenstvo, poručio je Šebalj, a Hideg je dodao: Jura ima veliku priliku za uzeti prvenstvo, ipak mu pobjeda na Croatia rallyju donosi titulu.

Nakon startne rampe u večernjim satima četvrtka, prvi brzinski ispiti vozit će se u petak. Odlučujućih 12 brzinaca i ciljna rampa na rasporedu su u subotu.