Liga prvaka: Legia protiv Reala pred praznim tribinama

Poljski nogometni prvak Legia iz Varšave morat će u 4. kolu skupine F Lige prvaka ugostiti Real iz Madrida pred praznim tribinama, odlučila je Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza.

Uz igranje bez gledatelja protiv najatraktivnijeg suparnika Legia je kažnjena i sa 80.000 eura. Razlog ovakvoj kazni su navijački neredi tijekom 0:6 poraza od Borussije iz Dortmunda u 1. kolu igranom 14. ovog mjeseca.

Iz Uefe su nabrojali kako je na toj utakmici bila loša organizacija, navijači su palili baklje, izvikivali rasističke parole, a posjetitelji su i blokirali stepenice na tribinama.
Iz Legije opovrgavaju kako je bilo rasističkih povika i stoga su najavili žalbu na odluku Disciplinske komisije.

Medijski napisi kako su navijači Legije vikali 'Jude, Jude, BVB' nisu istiniti. Ustanovljeno je kako su vikali 'Nutte, Nutte, BVB'. Radi se o skandiranju koje vrijeđa Borussiju, ali ga koriste svi ostali njemački klubovi. Tu nema nikakvih rasističkih ili antisemitskih konotacija, stoji u priopćenju Legije. Nutte je njemački izraz za prostitutku.

Legia je jedan od najkažnjavanijih klubova u Europi zbog lošeg vladanja njezinih navijača. Tako je i prošle sezone Legia morala svoju utakmicu Europske lige protiv Ajaxa igrati bez gledatelja zbog rasističkog ponašanja svojih navijača.