[VIDEO] Štritof: Vjerujem da će se uskoro riješiti financijski problemi kluba

Od nove vaterpolske sezone igrači i stručni stožer vaterpolskog kluba Mladost očekuju da Uprava kluba riješi financijske probleme te da se u natjecanjima Jadranske lige, nacionalnog prvenstva i kupa bore za plasmane u završnice.

Objektivno dubrovački Jug je jači od svih, a mi bi se s Primorjem, Mornarem i splitskim Jadranom trebali boriti za plasman u završnicu domaćih natjecanja, dok  u Jadranskoj ligi  treba računati i na  uvijek dobro organiziranog i vođenog Jadrana iz Herceg Novog, rekao je na predstavljanju momčadi za novu sezonu trener Mladosti Ratko Štritof.

Po njegovim riječima glavni cilj sljedeće sezone biti će afirmacija mladih igrača. U prvoj momčadi imamo čak sedam nadarenih juniora od kojih je većina nastupila za reprezentaciju Hrvatske koja je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila zlatnu medalju. Radi se o iznimno talentiranim igračima koji pokrivaju sve ključne pozicije u momčadi te od njih očekujemo da za dvije-tri godine budu nositelji ove momčadi, kazao je Štritof.

Na nagovor trenera Štritofa igračku karijeru je produžio i nekad najbolji vratar svijeta Frano Vićan koji je odlučio igračku karijeru završiti u Zagrebu. Iskreno nisam nakon prošlogodišnjeg rastanka s riječkim Primorjem ni pokušavao u 40. godini tražiti novi klub. Jedini klub koji dolazi u obzir bila je Mladost zato što je Zagreb grad u kojem živi moja obitelj i nisam puno dvojio kad mi je Ratko ponudio mjesto drugog golmana. Znam da je moja dužnost da budem spona između trenera i igrača, odnosno trenerova ruka u bazenu, kazao je Vićan. 

Gotovo identična situacija s još jednim povratnikom u momčad, centrom Hrvojem Brlečićem. Ove godine ćemo na mjestu centra igrati Fran Paškvalin, mladi Branimir Herceg i ja i mislim da ćemo treneru dati puno veći dijapazon igranja u napadu nego što ga je imao prethodne godine, kazao je Brlečić koji se nakon šest sezona po treći put vratio u matični klub.

Kapetan momčadi Ivan Milaković tvrdi da financijska situacija još ne utječe toliko na angažman igrača, ali očekuje da će rukovodstvo kluba financijske probleme riješiti u vrlo skorom razdoblju.

Mi imamo puno povjerenje u našu upravu, a naše je da u bazenu damo sve od sebe. Imamo odličan miks mladih i starijih igrača, kao i relativno mladog trenera i to bi mogla biti dobitna kombinacija. Našu šansu vidim u natjecanjima u Eurokupu i uvjeren sam da ćemo prvi krug kvalifikacija, koji se igra od 14. do 16. listopada u Francuskoj, uspješno proći, a to znači da ćemo u konkurenciji dva francuska kluba i ruskog Šturma izboriti plasman među dva kluba koji će otići u drugi krug natjecanja, zaključio je Milaković. 
 
V.d. direktora kluba Milorad Damjanić zahvalio je svim igračima koji su potpuno svjesni financijske situacije u klubu te izrazio uvjerenje da će se ona u skoroj budućnosti popraviti.

Ja sam realni optimist i stvarno vjerujem da ćemo u sljedećih 30-do 40 dana riješiti sve financijske obaveze prema igračima, ali i ostala dugovanja koja su se tijekom godine nagomilala u klubu, rekao je Damjanić.