[VIDEO] Predstavljen Petev: Vodi Dinamo već protiv Hajduka

U Maksimiru je predstavljen novi trener Dinama, donedavni bugarski izbornik Ivajlo Petev. Sretan sam što sam ovdje, uvijek sam želio raditi u ovakvom klubu, rekao je.

Došao sam vratiti ovu momčad tamo gdje joj je mjesto. Neće biti lako, predstoji nam puno rada, rekao je u uvodu 41-godišnji bugarski stručnjak, dodavši: Dinamo ima puno dobrih igrača, ali meni je bitna momčad.

Na pitanje zašto je dao prednost Dinamu pred Bugarskom nije konkretno odgovorio: Tako sam odlučio. Siguran sam da želim biti tu, sto posto sam to želio i sve smo dogovorili. Dva puta se nismo uspjeli dogovoriti, ali smatram da je ovaj trenutak najbolji za moj dolazak.

Petev je došao u Zagreb prije dva dana i gledao je s tribina Dinamov potop protiv Juventusa, a hrabro je odlučio sjesti na klupu već u nedjelju protiv Hajduka. Nije bilo u planu da već u nedjelju preuzme momčad, ali on je inzistirao na tome i pokazao hrabrost, rekao je direktor hrvatskog prvaka Tomislav Svetina, objasnivši izbor: Nudili su nam se mnogi treneri, svih vrsta, i domaći i strani, ali apsolutno je Petev bio prvi izbor. Zato što je mlad, željan napretka, ima sjajne rezultate iza sebe, upoznat je s našom momčadi i zna hrvatski

Petev je najavio Hajduk: Imamo dva treninga do utakmice, nadam se da ćemo izgledati drugačije nego protiv Juventusa. Uvjeravam vas da će Dinamo 'milijun' posto izgledati drugačije. Imam dva dana da proanaliziram Hajduk. Gledao sam ih ovog ljeta na prijateljskoj utakmici. Napravit ćemo sve što treba da dobro upoznamo Hajduk.