ITF odobrio Arenu za finale, ulaznice sredinom listopada

Tročlana delegacija Međunarodne teniske federacije obavila je tehnički pregled zagrebačke Arene, u kojoj će od 25. do 27. studenog biti održan finale Davis Cupa Hrvatska - Argentina.

Komisija je zaključila da Arena zadovoljava sve tehničke uvjete za domaćinstvo finala, osim što treba proširiti prostor za novinare, no to će biti lako riješeno. Također, biti će dodana jedna montažna tribina, no to nije uvjet za domaćinstvo.

Arena je prekrasna. Vrlo je moderna i prostrana. Sve što smo do sada vidjeli čini nas vrlo uzbuđenima što će se ovogodišnje finale Davis Cupa održati na ovom mjestu, rekla je izvršna direktorica Davis i Fed Cupa Justine Albert.

Svaki stadion, odnosno dvorana u kojima se odigrava finale mora zadovoljiti određene standarde, kao što su kapacitet, osvjetljenost, minimalna udaljenost od poda do svoda, zapravo sve ono što su standardi za teniske turnire širom svijeta. Uvjerena sam da će ova dvorana ispuniti sve zahtjeve, dodala je direktorica Davis Cupa i Fed Cupa, koja će do početka finala još nekoliko puta biti dolaziti u Zagreb s ostalim članovima svoje ekipe.

Zagreb će, vrlo vjerojatno, biti jedan od posljednjih domaćina Davis Cup finala u sadašnjem formatu natjecanja, u kojem je jedan od sudionika finala uvijek i domaćin dvoboja za naslov. Plan je ITF-a da od 2018. godine domaćin Davis Cupa bude određivan barem dvije godine unaprijed, bez obzira hoće li reprezentacija iz zemlje domaćina finala sudjelovati u dvoboju za trofej.

Tek smo započeli s tim procesom. Sad nam slijedi jednogodišnje razdbolje u kojem ćemo obaviti konzultacije s potencijalnim kandidatima koji bi mogli biti domaćini finala, rekla je Albert.

Konačan kapacitet tribina za dvoboj Hrvatske i Argentine još nije određen, ali se očekuje da će biti mjesta za 15.000 gledatelja. Iz Argentinskog teniskog saveza već su poslali službeni zahtjev za maksimalnim brojem ulaznica, što je 10 posto od ukupnog kapaciteta, tako da se očekuje kako će u Zagrebu biti oko 1500 argentinskih navijača.

Ulaznice za finale Davis Cupa će se moći kupiti u paketu za sva tri dana ili pojedinačno za svaki dan, a u prodaji će se naći od sredine listopada, potvrdio je Hrvatski teniski savez.