Liječnici još ne žele davati prognoze o oporavku Borne Ćorića

Hrvatskom tenisaču Borni Ćoriću u utorak je u Zagrebu napravljen najavljeni operativni zahvat na desnom koljenu, nakon kojeg se 19-godišnji reprezentativac oglasio putem društvenih mreža i poručio da će se vratiti još jači.  

Uoči operacije baratalo se prognozama kako će Ćoriću za oporavak biti potrebno četiri do osam tjedana rehabilitacije, što je ugrozilo njegov nastup za Hrvatsku u finalu Davis Cupa protiv Argentine, koje će biti odigrano u zagrebačkoj Areni od 25. do 27. studenoga.

Iako su bili zadovoljni učinjenim, liječnička ekipa se nakon operacije nije željela zalijetati preuranjenim prognozama o tome koliko će Ćoriću biti potrebno da ponovno počne s treninzima.

Za prognoze će trebati pričekati još nekoliko dana, a početkom sljedećeg tjedna bi trebalo biti jasnije kad će Ćorić biti u stanju početi s treninzima, što će odrediti i hoće li imati dovoljno vremena za pripremu uoči finala Davis Cupa.

Zbog neizvjesnosti oko Ćorićeva nastupa u finalu, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije zamolio je Ivu Karlovića da mu se za finale s Argentincima stavi na raspolaganje, na što je 37-godišnji veteran pozitivno odgovorio te će se nakon četiri godine ponovno vratiti u hrvatsku izabranu vrstu, s kojom je 2005. u Bratislavi osvojio veliki srebrni trofej.