Nakon pet godina najveći posjet na Maksimiru

Na službenim Dinamovim stranicama pohvalili su se kako je sinoćnjoj utakmici prisustvovalo 25.320 gledatelja s prodanim ulaznicama.

Susret 2. kola Lige prvaka između Dinama i Juventusa je privukao najveći broj gledatelja u proteklih pet godina. U tom intervalu na maksimirskom kompleksu u jednoj utakmici nije prisustvovala tako visoka brojka gledatelja, objavljeno je na službenom Dinamovom portalu.

Poslije utakmice s bijelo-crnima, najveći broj gledatelja privukla je utakmica za doigravanje Lige prvaka u ljeto 2014. kada je u Maksimiru gostovala bečka Austria (24.944 gledatelja). Nakon toga, visoka brojka bila je protiv Hajduka na startu prošle sezone (23.631).

Zbog ograničenog kapaciteta sadašnjeg maksimirskog zdanja posjete iz ljeta 2011. godine kada su se Purgeri nakon 12 godina plasirali u skupine Lige prvaka i dalje su nedostižne, neke su od objavljenih brojki.

Ove sezone Dinamo je gledalo je ukupno 221.578 gledatelja na natjecateljskim utakmicama. Od toga 72.400 na domaćim utakmicama, u prosjeku od 8.044 gledatelja po susretu.