Engleski izbornik pod istragom zbog korupcijskog skandala

Engleski nogometni savez (FA) istražuje optužbe protiv engleskog izbornika Sama Allardycea da je umiješan u prijevare vezane za transfere igrača.

Prema tim optužbama, Allardyce je koristio svoju ulogu i nudio savjete kako "izigrati" pravila o transferima igrača te je tako zaradio 400.000 funti.

"Telegraph" ima snimku iz kolovoza prošle godine na kojoj se vidi Allardyce kako pregovara s menadžerima oko izbjegavanja vlasništva treće strane koje je FA zabranio još 2008. godine.

Na sastanku s poslovnim ljudima iz Far East tvrtke, koji su zapravo bili novinari na tajnom zadatku, Allardyce, koji je preuzeo vođenje engleske reprezentacije u srpnju, kaže da "nije problem zaobići pravila" i da on poznaje "agente koji to rade stalno". "Telegraph" tvrdi da je taj dogovor novom engleskom izborniku donio 400.000 funti.Vlasništvo treće strane, u kojemu ulagačke tvrtke uzimaju udio u ekonomskim pravima igrača, bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini opisao je kao jednu vrstu robovlasničkog odnosa. FIFA je vlasništvo treće strane zabranila u svibnju prošle godine.