Riley: Karijera Chrisa Bosha u Heatu završena

Karijera Chrisa Bosha, 11 puta izabranog u All Star momčad NBA, vjerojatno je gotova, izjavio je predsjednik Miami Heata Pat Riley.

Imamo osjećaj da je karijera Chrisa Bosha u Heatu vjerojatno završena, rekao je Riley dodavši kako više ne računa na svoju zvijezdu koja ima zdravstvenih problema.

Prije tri dana 32-godišnji Bosh bio je na liječničkom pregledu na kojemu "nije dobio zeleno svjetlo za povratak na parkete". Zadnji je put igrao 9. veljače ove godine.

Ne radimo na njegovu povratku. Imamo osjećaj da je njegova karijera u Heatu, s obzirom na zadnje pretrage, vjetojatno završena, rekao je Riley novinarima, dodajući da je to stajalište "konačno" i da se ne radi o novcu nego o zdravlju.

Bosh je s Miamijem dva puta osvajao NBA prsten (2012. i 2013.), a prošle je sezone odigrao 53 utakmice s prosječno 19,1 koševa i  7,1 skokova u 33,5 minuta igre po utakmici. Postao je nositelj igre nakon što je momčad najprije napustio LeBron James 2014., a onda i  Dwyane Wade u srpnju.

I sezona 2014/15. za njega je bila loša što se tiče zdravlja. Bio je hospitaliziran u veljači 2015. devet dana zbog plućne embolije. Bosh je 14. rujna izjavio da je spreman igrati, priznajući međutim, da je u sukobu s Heatom i s njegovim medicinskim osobljem.

Nova sezona NBA počinje 25. listopada.